Juhlaesitelmä

Kaikki mitä olet halunnut tietää Marxista ja kulttuurimarxismista ja Jennystä, mutta et ole uskaltanut, kehdannut tai halunnut kysyä.

Marx juhlaesitelmä Tutkijaliiton kesäkoulusta julkaistu Tiede ja edistyksessä 1/2019.

Marxista puhutaan taas, mutta identiteettipolitiikan aikaudella Marxiin sinänsä aina liittynyt vahva vastakkainasettelu ja mielikuvapolitiikka vaan kasvaa kasvamistaan, Marxia pitää rakastaa tai vihata, Marx on ystävä tai vihollinen, ylin pyhimys tai pahin saatana, ratkaisu tai syypää ihan kaikkeen ja vähän enempäänkin, Marxista löytyy aidoin totuus tai pahin valhe, Marx tiesi kaiken tai ei yhtään mitään jne.

Maurin ja Jennyn lisäksi mukana myös mm. Descartes, Hegel, Engels, David Strauss, Max Stirner, Bruno Bauer, Feuerbach, Bakun, Kojéve, Fukuyama, Friedrich Haeyk, Trotski, Jeesus, Stalin, Henry Ford, Bateson, Shakespeare, Kenraali Äly, Deleuze & Guattari, René Char, Carl Schmitt, Arendt, Foucault, Derrida, Paul Valery, Blanchot, Hamlet, Arto Noro, Lande Lindfors, Hans-Jorgen Schanz, Sakari Hänninen, Risto Heiskala, Jussi Vähämäki, Eetu Viren, Antonio Negri, Paolo Virno, Charles Longuet, Paul Lafargue, Napoleon, Isiah Berlin, Kautsky, Rosa Luxemburg, Bernstein, Lenin, Gramsci, Lukács, Mao, Marcuse, Althusser, Allan Bloom, Nietzsche, Leo Strauss, Adorno, Lyndon LaRouche, Timo Soini, Patrick Buchanan, Putin, Georges Sorel, Hitler, Andres Breivik, kukkahattutädit, Woodstock, Heidegger, Max Weber, Tel Quel ja tietenkin… tietenkin Asterix ja Obelix.