Foorumi: Repeämän Tarinat osa II – Poliittisen paluu?

8. joulukuuta 2016 klo 18:00–21:00

Kulttuurikeskus KORJAAMON VINTTI, Töölönkatu 51 a-b

Politiikan paluu

Onko poliittinen palannut? Minne katosi poliittinen elokuva vai onko sitä koskaan Suomessa ollutkaan? Mistä puhumme, kun puhumme poliittisesta dokumentaarista? Millaisilla elokuvilla ja millaisilla foorumeilla taiteella voi vaikuttaa, jos politiikasta itsestään on tullut esitys? Puhummeko “omillemme” omassa kuplassamme? Onko poliittinen palannut politiikkaan? Onko konsensuksen aika ohi? Onko poliittinen vääjäämättä populismia?

Näitä ja muita kysymyksiä pohtivat dokumentaristi Markku Heikkinen, kirjailija ja dokumentaristi Elina Hirvonen, politiikan tutkija Markku Koivusalo ja kuvataiteilija ja aktivisti Laura Böök.
Keskustelua vetävät Susanna Helke ja Jouko Aaltonen.

Sovun ja repeämän kuvat -projekti:

Tilaisuus liittyy oheistapahtumana Aalto-yliopiston professori ja dokumentaristi Susanna Helken vetämään ja Koneen säätiön rahoittamaan Sovun ja repeämän kuvat -projektiin, jossa taiteellisen tutkimuksen keinoin, elokuvan tekemistä ja tekijälähtöistä teoriaa törmäyttämällä haastetaan oletuksia, joita “yhteiskunnalliseen” ja “polittiseen” dokumentaariin kohdistuu sekä avataan dokumentaarisen elokuvan merkitystä hyvinvointivaltion eetoksen murtumien heijastajana. Haluamme sysätä liikkeelle uusia tapoja tehdä yhteiskunnallista ja poliittista dokumentaaria omassa ajassamme ja etsiä tapoja yhteiskunnassamme tapahtuvien murrosten kuvaamiseen elokuvan keinoin. Tapahtuman toisena toteuttajana on Dokumenttikilta.

Kutsumme foorumimme puitteissa keskusteluun mukaan dokumentaarisen elokuvien tekijöitä ja alan muita toimijoita, yhteiskunnallisia keskustelijoita sekä asiasta muuten kiinnostuneita.

Järjestäjät: Sovun ja repeämän kuvat -tutkimusryhmä ja Dokumenttikilta ry.